David Jäde Fotograf

Jag vill återspegla kända och okända motiv i ett annat ljus och komposition. Jag vill uppfylla en längtan efter en romantisering av stad, natur och ort. Min uttrycksform är till största del egen fotografering men arbetar även med annat material från t.ex. fotoarkiv.

En välkomponerad helhet, romantiserande och vidvinkel är viktiga ingredienser i mitt fotograferande – det är inte ofta att jag väljer att beskära mina motiv, de gör sig bäst i en helhet som motivet förtjänar att visas i. Jag letar efter den bästa platsen där alla ting i ramen uppnår, enligt mig, en perfekt relation till varandra. En relation som oftast finns i allt omkring oss. Det handlar om att förflytta sig tills det uppenbarar sig.

Samspelet mellan väder, natur och ting visar sig ibland i sitt bästa och bör därför då förevigas för att andra ska kunna uppleva det jag i tillfället bevittnar. Jag vill fånga verkligheten precis sådan som jag upplever den i stunden. Redigeringsarbetet går ut på att optimera ljus, färger och kontraster på det sätt jag upplevde det i den stund jag tog bilden, jag vill skapa den drömmen.

Jag är född och uppvuxen i Danmark med svenska föräldrar vilket bidrog till många semestrar i Norrland. Idag är Umeå min hemstad.


 

  • w-facebook
  • w-flickr

DAVID
JÄDE​

I ANNAT
LJUS